Kapat
Sukullent ve Teraryum Bitki Çeşitleri

Sukullent ve Teraryum Bitki Çeşitleri

Sukullent Teraryum Bitki Nedir?
 
Sukullent içeriğinde bulundurduğu su hücrelerinin su tutması sayesinde etli ve dolgulu yapraklara sahiptir. Doğal bir ortam bitkisi olan sukulent, farklı özellikte türlere sahiptir. Örneğin tüm kaktüs bitkileri birer sukullent türü olarak tabiatta bulunmaktadır. Sukullentlerin yaşaması için aşırı derecede su ihtiyacı duymaları sebebi ile ortamda bol su bulunmalıdır. Zira çöl ortamlarında sukulentlerin yaşaması beklenemez.
 
Yazının devamı için sayfa altına bakınız...

Sonuçları Filtrele

Fiyat (TL)
-

Kategoriler

Haberler

Blog

65 sonuçtan 1 ile 24 arası görüntüleniyor.
65 sonuçtan 1 ile 24 arası görüntüleniyor.
Sukullentin Özellikleri Nedir?
 
Farklı uzama ve büyüme özelliklerine sahiptirler. Sukullentler teker teker saksı ve bahçelerde dikilerek büyütüleceği gibi farklı çeşitlerinin bir araya getirilip dikilmesi ile de büyütülebilir ve harika renk cümbüşü gözlemlenebilir. Sukullentlerin su toplama özellikleri sadece yapraklarında olmayıp, kök ve gövdelerinde de su toplama özelliğine sahiptirler. Su toplayan yapraklarının dış yüzeyinde çok ince ve küçük bir tabaka var olup bu tabakada tüyler bulunmaktadır. Bu tüylerin en önemli özelliği gövde ve yapraklarda yer alan suyun buharlaşmasına engel olmaktır. Sukulentler yarı çöl ortamlarında ve sıcak beldelerde yetiştiği için soğuğa karı aşırı duyarlıdırlar. Aşırı soğuk karşısından çok kolay bir şekilde olumsuz etkilenme söz konusu olur. Kolay kök salma özelliği ile çabucak yetişen sukullentlerin bir çok farklı bitki türü de söz konusudur. Bunlardan bazıları;
 
Aşkın gözyaşları çiçeği
Sedum bordo yapraklı sukullent
Sedum sukullent boncuk dam koruğu
Sedum sukullent halı dam koruğu
Sukullent sedum yayvan bitkiler
Sedum lydium
Sedum americanum
Echeveria rundellii
Echeveria katella
 
Sukullentler Nasıl Çoğaltılır?
 
Öncelikle sukullentlerin toprağını sürekli nemli tutmalısınız. Sukullent yetiştirirken yapılan en büyük yanlış bitkinin suda bekletilmesidir. Sukullent asla suda bekletilmez. Bu bitki toprakta yetiştirilmelidir. Sukullentlerin kireçli su sevdikleri yapılan testlerde ortaya çıktığı için ve Akdeniz bölgesinde yetişmesi de bunun bir kanıtı olduğu için ülkemizde musluklardan akan kireçli suyun çok faydalı olacağını söyleyebiliriz.
 
Sukullent çoğaltmak çok basit ve kolaydır. Çünkü çok çabuk çelikleri tutmakta ve kökleri irileşmektedir. Bir parçasını aldığınız kökteki sukulent hemen salmakta ve toprağa tutmaktadır. Çok nemli tutabilirsiniz ancak çiçek açması için bir dönem kuru tutmanız gerekecektir. Sukullent çoğaltırken ilk etapta suyunu fazla verdiğinizi düşünürseniz kökünü topraktan çıkarıp havaya tuttuğunuzda hava teması ile bir miktar kurumasını sağlayabilirsiniz. Bir sukullent parçasını kökten aldıktan sonra 24 saat bekletiniz. 24 saat sonra kuru bir toprağın olduğu saksıya dikiniz ve saksıya bitkinin uyum sağlaması için 24 saat sulamadan bekleyiniz. Daha sonra su verebilir ve beslenmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde çoğaltacağınız sukullentler hem kahverengileşmeyecek hem de çürümeyecektir.
 
Sukulentlerin Bakımı Nasıl Yapılır?
 
Bakımı son derece kolaydır. Öncelikle zaman ayırmanız ve ona ilgi göstermeniz gerekecektir. Örneğin bir kısmı çürüyen sukulentler için çürümüş kısımlarını bıçak yardımı ile alıp saksıdan çıkarın. Kurumaya bıraktığınız yaralı sukullent çürümez ise kurtulmuş demektir ve tekrar toprağa dikebilirsiniz. Saksının dibini delmeden sulama sistemi daha verimlidir. Ancak saksının dibini delmediğiniz için suyunu saksının bir köşesinden yavaş yavaş vermeli ve saksının yarısına kadar doldurmalısınız. Bitkinin ebatlarına göre vereceğiniz su miktarı da değişecektir.
Destek

7x24 Müşteri Hizmetleri

İade Garantisi

14 Gün koşulsuz iade

Güvenli Alışveriş

256 BIT RapidSSL

yalovasufidan.com © 2024 | Bu site RGS Yazılım® E-ticaret Yazılımı ile hazırlanmıştır

WhatsApp ile Hemen Ulaş!